تبیین دیدگاه امامین انقلاب؛ لازمه توفیق در مسیر وحدت حوزه و دانشگاه
به گزارش «فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی» حجتالاسلام دکتر حسن خيری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم طی سخنانی در نخستین نشست تخصصی وحدت حوزه و دانشگاه که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم برگزار شد، با تأکید بر این نکته که توجه به مقوله وحدت حوزه و دانشگاه میبایست بر اساس رویکرد و نگاه تمدنی باشد، اظهار داشت: از آن جا که اساساً ایجاد و توسعه برخی دانشگاهها و مراکز آموزشی به عنوان یک پدیده وارداتی، محصول تمدن غربی بوده، لذا ما در بحث تبیین تحولات مربوط به دانشگاهها و نیز پرداختن به مقوله وحدت حوزه و دانشگاه نمیتوانیم از توجه به ابعاد تمدنی قضیه غافل باشیم.
وی افزود: هر چند که در رابطه با تحقق وحدت حوزه و دانشگاه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و به برکت تلاش بزرگانی چون آیتالله شهید مفتح، آیتالله شهید مطهری و دیگران، کارهای بسیار بزرگی صورت گرفته، اما باید گامهای بیشتر و بهتری در اینباره برداشته شود و البته این سخن به معنای نفی زحمات و خدمات صورت گرفته در این زمینه نیست.
وی گفت: از مهمترین برکات و ثمرات این وحدت، تلاش مستمر در مسیر تولید علوم انسانی و اسلامی است منتهای مراتب باید در این خصوص همت و اراده مضاعفی از خود نشان دهیم و از سختیها و موانع فرارو، هراس و نگرانی به خود راه ندهیم.
این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: از دیگر بایستهها در این زمینه توجه به مطالبات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب است، چه آن که بررسی این موضوع میتواند ما را در شناسایی راهکارهای تحقق وحدت حوزه و دانشگاه بسیار یاری برساند.
وی همچنین ضمن تبیین اندیشههای امامین انقلاب حول محور وحدت حوزه و دانشگاه گفت: امامین انقلاب اسلامی، رویکرد و نگاهشان در این خصوص همواره یک نگاه تمدنی بوده است چرا که اساساً انقلاب اسلامی، یک انقلاب تمدنی به شمار میرود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: بر این اساس معتقدم که نگاه به مقوله وحدت حوزه و دانشگاه باید یک نگاه تمدنی باشد چرا که برخی دانشگاهها و مراکز آموزشی که میتوان گفت یک پدیده وارداتی است مبتنی بر تمدن غربی شکل گرفته و لذا اولویتبندی و مسألهشناسی آنها نیز بر همین اساس است و این مقولات باید مورد تحلیل و بررسی علمی و کارشناسانه قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که خانواده یک نهاد بنیادین و اساسی در نظام انقلاب اسلامی است، گفت: انسان در بستر اجتماع به آرامش نیاز دارد و خانواده نیز در بستر همین اجتماع شکل میگیرد و در پی آن در کنار خانواده، تعامل نیز صورت میپذیرد و پیوند و همدلی قلوب ایجاد میشود در نتیجه، می توان گفت جامعه از همبستگی بینیاز نیست و این همبستگی، پیشرانه اصلی جامعه است که حوزه و دانشگاه نیز در قبال آن مسئول است.
دکتر خیری افزود: در باب علوم انسانی اسلامی باید دید که نقش حوزه چیست و چه کارایی دارد، چرا که یکی از موانع ایجاد وحدت بین حوزه و دانشگاه عدم آمادگی حوزه است به این معنا که امتداد اجتماعی فلسفه اسلامی ندارد.
وی در خاتمه بیان داشت: وقتی به غرب نگاه میکنیم که دین را از صحنه اجتماعی و سیاست کنار گذاشتهاند متوجه میشویم که آنان برای حل مسائل خود مجبور شدند به سراغ جامعهشناسی و روانشناسی بروند و این علوم را جایگزین دین کنند اما در جامعه اسلامی ما میتوانیم خودمان مسائل مربوط به جامعه خودمان را از منابع اصیل دینی خود حل کنیم و بر این اساس نیز مقام معظم رهبری همواره بر سبک زندگی و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تاکید داشته و دارند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0