توجه به اقتضائات اختلاف نسلی، لازمه توفیق در تربیت است
به گزارش «فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی»؛ حجتالاسلام دکتر مسعود آذربایجانی طی سخنانی در نشست «بازخوانی تربیت دینی در نظام آموزشی» که به مناسبت سالگرد ارتحال آیتالله موسوی اردبیلی در دانشگاه مفید قم برگزار شد، ابراز داشت: در بروز حوادث و اتفاقات، هم عوامل بیرونی غیرقابلکنترل و هم عوامل درونی قابلکنترل، دخیل هستند و لذا میبایست با بهکارگیری روشهای درست و معقول، عوامل درونی را که در اختیارمان است به درستی مهار و کنترل نماییم.
وی افزود: به عنوان مثال، در بررسی حوادث و قضایای اخیر کشور آن چه مسلم است این که توطئه دشمنان دخیل بوده که شاید مهار بخش مهمی از آن دست ما نبوده اما با این حال، عوامل درونی قابلکنترل است که باید روی آن متمرکز شویم و برایشان چاره اندیشی کنیم.
رئیس مرکز تخصصی اخلاق حوزه علمیه قم همچنین ادامه داد: واقعیت آن است که ما در شرایط اختلاف نسلی قرار داریم که بحث بسیار جدی است و لذا چنانچه میخواهیم روی تربیت دینی و تأثیر بر هویت دینی خودمان اثرگذار باشیم باید به بحث اختلاف نسلی توجه کنیم و این نکته کلیدی را هم در نظر بگیریم که به هر حال در نوع ارایه الگوهای رفتاری، اختلاف نظر و دیدگاه امری طبیعی است.
وی گفت: در باورهای مشترک اگر گفتگو کنیم میتوانیم روی الگوهای رفتاری هم تأثیر بگذاریم و درعینحال نباید از همه افراد یک توقع را داشته باشیم بلکه همان طور که عرض شد به اقتضائات و اختلافات نسلی باید عنایت کنیم.
عضو هیئتعلمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تأکید کرد: درعینحال می بایست آموزش قوی و استوار را در نظر بگیریم چرا که در غیر این صورت شاهد یکنواختی در آموزش از مدرسه تا دانشگاه هستیم که این روند باید اصلاح گردد.
وی همچنین بیان داشت: تبیین فلسفه احکام برای نسل جدید مساله مهمی است که باید به شیوهای درست و عقلانی آن را برای فرزندانمان تبیین کنیم و البته این مهم را در روند تربیتی جزو اولویتهای اصلی قرار دهیم.
دکتر مهدی فیض، رئیس اندیشکده مطالعات راهبردی مفید نیز در این نشست علمی با بیان این که همانگونه که برای حرامها نگران هستیم باید نگران حلالها نیز باشیم، گفت: یکی از مباحث مهم در جامعه پذیری توجه به مقوله فراغ مردم است و آن چه حائز اهمیت است این که آگاه باشیم نباید منطقه فراغ را کوچک کنیم هرچند که از روی دلسوزی این کار را بکنیم اما باید بدانیم که ممکن است تبعات و آثار منفی نیز به دنبال داشته باشد.
وی افزود: پروردگار عالم در قرآن کریم تأکید میکند که اجازه ندهید حلالهای خداوند حرام شود. حضرت مسیح یکی از مهمترین وظایفی که داشت و آن را انجام داد، پاککردن و اصلاح حرامهایی بود که در بعد از دوره رسالت حضرت موسی توسط برخی از افراد به دین اضافه شده بود.
وی با اشاره به این که نباید برچسب حرام را بر روی هر چیزی بزنیم، گفت: این محدودیتها در درازمدت اثرات منفی بهجای خواهد گذاشت و در جامعه آثار آن بروز و ظهور پیدا میکند و لذا در این قبیل مسائل باید با احتیاط ورود نماییم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0