فرهنگ مسلط استکباری با ظهور انقلاب اسلامی به هراس افتاده است
اشاره: نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری معتقد است انقلاب اسلامی در ایران موجب آن شد که تحول فرهنگی در کشورهای دیگر هم به وجود آید. ملتهای زیادی خواهان الگویپذیری از انقلاب اسلامی هستند گرچه ممکن است قدرت کافی نداشته باشند.
حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس اتحادیه اقتصاددانان جهان اسلام، در گفتوگو با «فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی» با اشاره به اینکه مهمترین مشکل ما در عرصه فرهنگی تاثیرگذاری بیگانگان است، ابراز داشت: نسل جدید ما و ملت عزیز ما در جریان سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باید هوشیاری خودشان را نشان دهند و مقاومت کنند و الگوی مقاومت را دنبال کنند تا این که این برهه را هم پشت سر گذارند.
متن زیر حاصل گفتوگو با این شخصیت حوزوی و سیاسی است که تقدیم مخاطبان فرهیخته میشود.
* انقلاب اسلامی به مثابه یک انقلاب فرهنگی با چه تهدیدها و فرصتهایی روبه رو است؟
باسمه تعالی؛ انقلاب اسلامی از اساس یک انقلاب فرهنگی بوده است، قبل از آنکه آن را یک انقلاب سیاسی و یا انقلابی در ابعاد دیگر بدانیم. از دلایل شکلگیری انقلاب اسلامی میتوان این باشد که فرهنگ ملت ایران توسط بیگانگان دستخوش تغییر شد و این منجر به آن شد که انقلاب اسلامی پدید آید.
ملت ایران با نفسهای قدسی امام خمینی(ره) و اعلامیههای ایشان هوشیار، بیدار و برانگیخته شد و متوجه شد که کشور تحت تأثیر بیگانگان فرهنگش دستخوش تغییر شده است و در چه شرایطی قرار دارد. کشور آن زمان تحت تاثیر حکومت پهلوی که دست نشانده بیگانگان بودند به صورت عامدانه و آگاهانه فرهنگ ملت ایران را دستخوش تغییر و تحول قرار دادند و ملت ایران با هشدارهای امام(ره) هوشیار و بیدار شد و انقلاب اسلامی ایران را پدید آوردند؛ بنابراین انقلاب اسلامی خود معلول یک تحول و بیداری فرهنگی است.
* آیا می توان انقلاب اسلامی را تبلور ایستادگی در مقابل مکاتب مادی دانست؟
انقلاب اسلامی دشمنانی دارد، مهمترین دشمن این انقلاب استکبار جهانی و صهیونیسم است. استکباری که خود زاییده یک فرهنگ بر آمده از رنسانس است. در قرن شانزدهم میلادی در اروپا یک تحول فرهنگی رخ داد که به آن تحول فرهنگی، رنسانس میگوییم. (رنسانس نوزایی علمی غرب است.) پروتستاندیسم که یک تفکر مسیحی متفاوت از کاتولیسم بود که در غرب پدید آمد. متفکرانی به میدان آمدند که آن متفکران مثل کالون و لوتر اندیشههایی نو پدید آوردند و این اندیشههای نو منجر به ظهور پروتستانتیسم شد. (پروتستانتیسم یعنی تفکر پروتستان در مسیحت) تفکر پروتستان در مسیحت، به جای اصالت بخشیدن به معنویات و آخرت، اصالت بخشی به دنیا و مادیات را مبنا قرار دارد و همان مبدأ یک تحول فرهنگی بزرگ در غرب شد.
با پدید آمدن تحولات فرهنگی، تحولات اقتصادی و صنعتی هم در غرب به وجود آمد و از یک دوره تاریک قرون وسطا به یک دوره جدید به عنوان دوره علم ورود کرد؛ اما همراه با اندیشه دنیاگرایی و پروتستانتیسم که تفسیری جدید از دین مسیحت را ارائه کرد. این تفکر با توجه به پیشرفتهای صنعتی، فنی و علمی اروپا کم کم سلطه پیدا کرد در عالم و این تفکر در پی این برآمد که تفکر جهانی را تغییر دهد و مطابق الگوی خودش بسازد. برای مثال در مورد ایران هم با روی کار آوردن رضاخان که دست نشاندهی انگلیس بود و سپس پسرش که دست نشاندهی انگلیس سپس آمریکا بود او را عامل تحول در ایران قرار دادند. بنابراین انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی در مقابل فرهنگ مسلط استکباری جهانی است و جریان استکبار به دنبال این است که انقلاب اسلامی را به شکست وادارد.
انقلاب اسلامی در ایران موجب آن شد که تحول فرهنگی در کشورهای دیگر هم به وجود آید، ملتهای زیادی خواهان الگوی پذیری از انقلاب اسلامی هستند گرچه ممکن است اکنون قدرت کافی نداشته باشند، البته برخی از ملتها هم در منطقه هماهنگ و همراه انقلاب اسلامی شدند.
* طبیعتاً با میزان سیطره گفتمان انقلاب اسلامی موانع و خطرها هم بیشتر شده، این وضعیت را چگونه تحلیل میکنید؟
تحول انقلاب اسلامی که رخ داده موانعی را از سوی دشمنان به وجود آورد. یکی از این موانع برای انقلاب اسلامی توسط آنها برانداری است که به صورت جنگ تحمیلی، اقدامات تحریمی و تحریمهای همه جانبه بود که نتوانستند در هیچ کدام موفق شوند. بنابراین آنها از راه تأثیرگذاری فرهنگی اقدام کردند؛ فضای مجازی و ماهوارهها ابزار این تغییر و تحول اند. بالای 90 درصد ماهوارهها و فضای مجازی که در اختیار قدرتهای مسلط جهانی ست، به نسل جوان ما تزریق فرهنگی میکنند که در این صورت در معرض تهدید جنگ نرم هستیم، رهبر معظم انقلاب اسم این رخداد را تهاجم و شبیخون فرهنگی گذاشتند. این اتفاق به صورت گسترده و بسیط در حال رخ دادن است.
حوادث اخیر هم که در کشور ما پدید آمد یعنی ظاهر مسأله اعتراضات بود البته برخی از این حوادث ریشه در مسائل فرهنگی داشت، مثل مسأله بدحجابی یک دختر خانم که بعدا همان را دستاویز اعتراضات قرار دادند؛ اما حقیقت این است که این حادثه بهانهای شده برای یک جنگ ترکیبی(هیبریدی) فرهنگی، سیاسی، تبلیغاتی، نظامی و امنیتی.
این جنگ ترکیبیِ همهجانبه با گردآوری همه عناصر معارض و مخالف از داخل و خارج کشور صورت گرفته؛ اما آنچه دشمنان به دنبال آن هستند تحول فرهنگی در کشور است. آنها انتظار داشتند که نسل نوجوان ما تحت تأثیر فضای مجازی و ماهواره ها و اینترنت خودش از درون دچار تحول فرهنگی بشود و بستر را برای تحول سیاسی در ایران به وجود آورد.
اخیرا که این مسأله در کشور پدید آمد نقشهی جامع و همه جانبهای از سمت اروپا، آمریکا، اسرائیل، عربستان و برخی از کشورهای دیگر منطقه به همراهی منافقین و دموکراتهای کردستان و آنهایی که به گونهای در این 44 سال بعد از حکومت اسلامی ضربه خوردند به کار گرفته شد، آنها با همراهی رضا پهلوی و شاه دوستها قصد داشتند یک انقلاب در مقابل حکومت اسلامی به وجود آورند که با شکست مفتضحانهای روبهرو شدند؛ چون رهبر معظم انقلاب آگاه و عالم نسبت به ترفندهای دشمنان بود و به خوبی توانستند صحنه را مدیریت و رهبری کنند و مانع از سلطه آنها شوند.
مهمترین مشکل ما در عرصه فرهنگی تأثیرگذاری بیگانگان است، نسل جدید ما و ملت عزیز ما در جریان سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باید هوشیاری خودشان را نشان دهند و مقاومت کنند و الگوی مقاومت را دنبال کنند تا این که این برهه را هم پشت سر گذارند.
* حاکمیت در چالش هایی همچون پوشش، فضای مجازی… آیا میتوانست بهتر عمل کند؟
اگر مسئولان امنیتی و به خصوص مسئولان فرهنگی طی دو دهه گذشته روی نسل نوجوان و جوان ما کارهای فکری، زیربنایی و اقدامات نرم و فرهنگی کرده بودند به اینجا نمیرسید که دشمن اینگونه شورش کند و عدهای را به خیابانها بیاورد تا با استفاده از آنها موجسواری کند.
امروزه کار اساسی و فکری میطلبد در زمینه آموزش در مدارس و مهدکودکها، آموزش در فضای عمومی کشور، صدا و سیما، روزنامهها، مدارس، مساجد، منبرها و همه مجموعهها باید دست به دست هم دهند و کار تربیتی و فرهنگی کنند.
بیتردید با جهاد تببین و توجه لازم، بستر برای سوار شدن دشمن بر روی چنین امواجی به وجود نمیآید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0