به گزارش«فکرت»، در ایام ارتحال ملکوتی حضرت امام(ره)، بدون تردید یکی از بهترین فعالیتهای رسانهای و فرهنگی در راستای تبیین هر چه بهتر شخصیت پیرجماران و از آن سو مقابله با خط تحریف ایشان، این است که کتب ارزشمند و خواندنی در این زمینه به درستی به جامعه و نسل جدید معرفی شود.
کتاب «امام خمینی (ره) برای نسل سوم» از جمله همین آثار است که به قلم سید علی قادری و به همت پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی به زیور طبع آراسته شده است و در این اثر، مخاطب با راز و رمز چرایی محبوبیت و عظمت شخصیت تاریخی امام خمینی(ره) در عصر حاضر آشنا می شود.
در ضرورت پرداختن به چنین موضوعاتی نیز باید گفت که فاصله ی نسل جوان از درک معرفتی این شخصیت بزرگ، نویسنده را بر آن داشته تا به پژوهش درباره ی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی بپردازد و پس از سالها تلاش در این باره بتواند اثری قابل قبول و خواندنی از خود ارائه نماید.
قادری در این کتاب به خوبی توانسته با بیان گوشههای از افکار و فعالیتهای سیاسی و اجتماعی امام خمینی(ره)، از زمان استبداد رضاخانی تا پیروزی انقلاب اسلامی ایران و پس از آن و البته اشاره به حوادث مهم حیات مبارک امام راحل، شناختی مطلوب از ابعاد سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و فکری بهجامانده از ایشان برای نسل سوم ارائه دهد تا این نسل بتواند به مثابه ی یک الگو پیرامون شخصیت آن حضرت معرفت و شناخت پیدا کند.
از دیگر آثار قابل توجه در این باره می توان به کتاب« امام خمینی(ره) و خودآگاهی تاریخی»، نوشته ی اصغر طاهرزاده اشاره کرد که به همت نشر لب المیزان، چاپ شده است.
رویکرد متعالی به انقلاب اسلامی ایران که البته مبتنی بر دیدگاههای رهبر کبیر انقلاب است خصوصیت متمایز این اثر است، ضمن آن که نویسنده معتقد است ذات انقلاب اسلامی با تمام تحولات تاریخی غربی تفاوت ماهوی دارد و لذا نمیتوان با همان الگوی معرفتی به تحلیل این جریان تاریخساز نشست، از این رو بررسی جایگاه تاریخی انقلاب اسلامی و نقش آن در حال و آینده ی جهان با عینک غربی، جز دوری از حقیقت آن، ثمری در پی نخواهد داشت و لذا بهترین نوع نگاه مبتنی بر هندسه معرفتی حضرت امام(ره) است که نویسنده در این کتاب سعی در تببین آن دارد.
کتاب مهم دیگر به قلم حجت الاسلام و المسلمین رحیمیان و عنوانش«در سایه آفتاب» است که به همت نشر شاهد چندسالی است وارد عرصه بازار کتاب شده است. این اثر در واقع گفتههای مردی است که 25 سال از عمر خود را در پرتو حضور بزرگمردی چون حضرت امام (ره)بالیده و دریغش آمده است که مشاهدات خود را چون جرعهای زلال در کام مشتاقان علم و اخلاق و عرفان نریزد.
نویسنده فاضل این اثر از نزدیکان دوران آغازین مبارزه و همچنین ایام تدریس امام خمینی، در نجف است که تا پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز با ایشان همراه بوده است. این همراهی بهخودیخود مجموعهای گرانبهاست. لذا ایشان خاطرات و مشاهدات خود را از زندگانی، ویژگیهای شخصیتی و سجایای اخلاقی آن حضرت به نگارش درآورده است.
از دیگر آثار خواندنی در رابطه با شخصیت و اندیشه امام راحل می توان به کتاب«سیمای خورشید در آیینه مقالات» اشاره کرد که در واقع نویسندگان در این اثر با نگرشی نو به تبیین عظمت انقلاب و بازکاوی شخصیت معنوی حضرت امام (ره) و تأثیر روحانی آن معجزه تاریخ انبیا و اولیا (ع) در تحول عصر آخرالزمان و بیان جایگاه والای خلف صالح امام، حضرت آیت اللّه خامنهای میپردازند.
نکته حائز اهمیت این که این کتاب با نظارت استاد یعقوب قمری شریف آبادی و به قلم چهل تن از شاگردان ایشان به رشته تحریر درآمده است.
در این اثر تلاش ارزنده و قابل تقدیری صورت گرفته تا با زبانی نغز و دلنشین به شرح و بیان عظمت معنوی و بازکاوی شأن و منزلت ملکوتی حضرت روحالله و تبیین برکات وجودی امام و انقلاب بپردازند و انوار عالمتاب آن خورشید روشنیبخش دوران را در آیینه مقالات نویسندگان و اندیشمندان صاحب علم و ادب و هنر که عضو جلسه علمی و معنوی «فروغ محفل روحالله» هستند، انعکاس یابد.
یحیی فوزی، نویسنده کتاب« اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) » است که این اثر در دفتر نشر معارف و برای دانشجویان به عنوان کتاب آموزشی- دانشگاهی به زیور طبع آراسته شده است؛ این اثر مخاطبان را با بینش و نگاه سیاسی پیر جماران به خوبی آشنا میکند و به آنها کمک میکند تا به درک بهتری از رشد جامعه ایران در پرتوی انقلاب اسلامی و هدایت گری خمینیِ بت شکن برسند.
این کتاب دارای پنج فصل است و مخاطب در هر فصل با یکی از جنبهها و ابعاد اندیشه امام(ره) آشنا می شود، به نحوی که فصل نخست از تحولات سیاسی و اجتماعی ای سخن به میان می آورد که در دوران حیات حضرت امام(ره) رخ داده و تاثیری را که در شکلگیری بینش سیاسی ایشان داشته، شرح میدهد. در فصل دوم، مخاطبان با بنیادهای نظری اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) آشنا میشوند.
بخش سوم به مباحث مهم در اندیشه سیاسی ایشان اختصاص دارد. در این فصل مسائلی همچون رابطه دین و سیاست، ضرورت تاسیس حکومت اسلامی در دوران غیبت، ولایت فقیه و ویژگیهای حاکم اسلامی، نقش و حقوق مردم در چنین حکومتی و ولایت مطلقه، مصلحت و احکام حکومتی مورد توجه و بررسی قرار می گیرد.
نویسنده در فصل چهارم به اهداف کلان و جهت گیریهای مهم سیاسی نظام اسلامی می پردازد و فصل پنجم از مؤلفه های نگاه امام(ره) به سیاست بینالمللی و راهکارهای ایشان برای حضور در عرصه سیاست جهانی صحبت می شود.
گزارش: سیدمهدی موسوی
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0