نظر بدهید
arrow_down
user
envelope.svg
pencil

ویدیو های مشابه

calendar ١٤٠٣/١٠/٠٤
دکتر محمد جوادفر

سفرنامه و انگاره‌های جمعی

calendar ١٤٠٣/٠٧/١٤
حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا حامدی

مدار12 | الزامات خطبه‌های اجتماعی

calendar ١٤٠٣/٠٧/١٤
حجت الاسلام رضا لک زایی، حجت الاسلام محمد سپهر، دکتر حسن محمدی، حجت الاسلام کاوندی

نشست نخبگانی 2 | مردم‌سالاری دینی؛ از ایده تا اجرا

calendar ١٤٠٣/٠٧/١٤
حجت الاسلام مهدی ابوطالبی،حجت الاسلام جواد کاوندی

نقش مردم سالاری دینی در تکوین دولت‌ اسلامی

علامه نوآور، مفسر شگفتی‌ساز

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر علی نهاوندی، مدرس فقه و اصول حوزه علمیه قم در هفتمین نشست تحلیلی "مدار" با موضوع واکاوی سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای ستاد کنگره بین المللی علامه طباطبایی(ره) که به همت مدرسه علوم انسانی فکرت در مؤسسه شناخت قم برگزار شد، به نکات مهمی درباره اندیشه و آثار علامه با عنایت به رهنمودهای اخیر رهبر معظم انقلاب پرداخت.

 

مرحوم علامه طباطبایی به عنوان یک شخصیت الگو و الهام بخش در جریان معاصر، حلقه وصل دو بال وحی (در تفسیر المیزان) و عقل (در کتابهایی نظیر اصول فلسفه و روش رئالیسم) هستند و از این منظر باید به تحلیل آثار گرانسنگ ایشان همت گماشت. در شرایط امروز و در بحبوحه تهاجم اندیشه های وارداتی ما بر اساس رهنمودهای حضرت آقا نیازمند جهاد فکری و تشکیل یک پایگاه فکری مستحکم و با آرایش تهاجمی هستیم و در این مسیر تلاش و مجاهدت بزرگانی چون مرحوم علامه طباطبایی یک الگوی شاخص و ممتاز در پاسخگویی به نیازهای روز و شبهات باشد است.

 

علامه طباطبایی(ره) هر چند به صورت جدی اهل سیاست نبود اما جریان فکری و نقشه پیشران یک تمدن را مبتنی بر معارف اصیل و ناب نشان داد و به پردازش آن اهتمام ورزید. در جهاد فکری، سویه ی علامه طباطبایی (ره) سویه تمدن و تحولات تاریخی بوده به همین دلیل خصلت ایشان بهره گیری عمیق از عقل در سامانه دستگاه فکری صداریی و حکمت متعالیه و همچنین جریان وحی و نقل است که با تمرکز بر قرآن کریم انجام شده که مورد توافق تمام مذاهب اسلامی است.

 

ویژگی علامه این بود که منطق علمی را محور قرار می دادند و از مخالفت ها استفاده می کردند و یکی از ویژگی های ایشان نقدپذیری بوده که زمینه ساز توفیقات مضاعف ایشان را فراهم آورده به نحوی که حتی در مواجهه با جریانات حوزوی آن روز نیز حلم فراوانی به خرج می دادند. ایشان یک پایگاه فکری با سربازان استراتژیست تربیت کرد و عمق نفوذ فکری ایشان قابلیت مواجهه با جریان مخالف و معاند را داشت و هم اکنون هم دارد اما اگر بخواهیم براساس فرمایش حضرت آقا افرادی نظیر علامه داشته باشیم و چنین مکتوبات داشته باشیم این مهم است که بدانیم چه کارهایی انجام بدهیم؛ اولین کار این است که نباید از بازار فکر و فرهنگ جهان غافل شویم چرا که رصد و شناسایی اندیشه اندیشمندان در حوزه های مختلف به ویژه پایگاه فلسفی و فکری آنها برای ما خیلی مهم است.

ویژه‌های فکرت

مجموعه فکرت درصدد است، مسائل روزِ حوزه اندیشه را با نگاهی جدید و در قالب‌های متنوع رسانه‌ای به تصویر بکشد.