ویژههای فکرت
مجموعه فکرت درصدد است، مسائل روزِ حوزه اندیشه را با نگاهی جدید و در قالبهای متنوع رسانهای به تصویر بکشد.
رسانه فکرت / سید محمد تقی موسوی کراماتی، پژوهشگر و نویسنده
درد، بیماری نیست استغاثه سلامتی است؛ درد، نه خطر که اعلان هشدار بلند وقوع تهدیدی است که هنوز جرئت وخیم شدن نیافته است؛ چون درد هست پس سلامتی هم هست و از آن سوی مرزهای بلند فریاد درد، واکنش درمانگرانه دو گونه است: تسکینی و ترمیمی.
اگر تسکینی بود بیصدا کردن درد است و اگر ترمیمی، دفع خطر است؛ درمان تسکینی، بهبود موضع درد و درمان ترمیمی، التیام موضع درد است، روند درمان تسکینی، سطحی و فرآیند درمان ترمیمی، عمقی است.
عمل درمان تسکینی، پاره وقت و کنش درمان ترمیمی، تمام وقت است؛ نگاه درمان تسکینی، رفع تکلیف و اعتقاد درمان ترمیمی عمل به تکلیف است، سیاست درمان تسکینی، مسامحه با حضور بیسر و صدای بیماری است؛ اما اراده درمان ترمیمی، تحکیم علائم قاطعانه هشداردهنده، محافظ سلامتی در برابر ورود خزنده اجنبی است.
فتنه زنانه 401 پرشتاب به مرداب ابتذال فرو غلطید و واقعیتش را بسیار زود عریان کرده؛ اما از کدام نقطه و سنگر رها شده و دیدهبانهای نابینا شده فرصت نفوذ یافت؟
این بار عرصه تاختوتاز فتنه نه روی موجهای سیاسی و نه بر تکانههای اقتصادی بلکه روی صحنه فرهنگی، آن هم بدون روسری و نه محلی که غربی رقصید.
آموزش و پرورش، مرکز حساس تربیتی است که برخی سیاستهای لیبرالی و اسلام آمریکایی، جانش را و روحش را رنجور و تبدار کرده است؛ فتنه زنانه 401 روی جنازه رها شده آموزش و پرورش در سیاستهای رحمانی اسلام آمریکایی غیر انتفاعی شده، جان گرفت و جان ستاند.
همان فتنهای که در حال تغییر فرم مدرسهاش بهرنگ دختران لاس وگاس آمریکا است، مدیران ارشد سیاست جدایی دانش از ارزش و انقطاع آموزش از پرورش و انشقاق تخصص از تعهد، همان سند ننگینبار 2030 و آن ترانه سخیف لس آنجلوسی در زنگ شاد مدرسه، چه خوب میشود قدم رنجه کنند و این بار خارج از گزارشهای مشعشع و پر افتخارشان از نزدیک چشمباز کنند چگونه دهان دستپروردگانشان در فضای رسیده علم و دانش به دشنام و ناسزا باز میشود.
فتنه زنانه امسال نشانگر عمق فاجعه فقر فرهنگی در نظام بیمار آموزشی کشور است؛ زخمی که پیش از این دهانش را با فضای مجازی بستهبودند حالا سر باز کرده است.
تنگه احد انقلاب از وسط آموزش و پرورش میگذرد؛ دشمن به استراتژیک بودن آن پی برده و به پشت جبهه رسیده است، اما مسئولان ذیربط، هوای جمع کردن غنیمتهای مدارس غیر انتفاعی، چشمشان را کور کرده است؛ هر چند هنوز دیر نیست اما چنانچه این بار نیز به اهمال بگذرد و با سیاست تسکین درمانی چند صباحی به آرامش پس از طوفان بسنده شود دیگر شاید نوبت بعدی در کار نباشد.
سیاستگذاران دانا و دردمند فرهنگی ضروری است هر چه زودتر ساختار آموزش و پرورش و جنبه محتوایی آن را متناسب با شرایط نوپدید عصر جدید در دو عرصه هویت دینی و تاریخی بهمنظور جبران کاستیهای گذشته در هویتبخشی به نسل نودمیده و نورسته امروزی، نوسازی کنند.
ضعف مفرط دیگری که این فتنه از رنجوری آن جان گرفت و جولان داد و به رقص در آمد و کشف حجاب کرد بهراستی استیصال رسانهملی در رسالت خطیر اقناع سازی افکار عمومی است؛ بیگمان خصم این آب و خاک، روی این سستی و کندی پا نهاد و زودتر به مرز جهان ذهنی جامعه ایرانی رسید.
رسانهملی بهموجب تعدد در برنامهسازی و فقدان تمرکز بر جهت بخشی موضوعی به افکار عمومی آن هم در قاب هنرمندانه و جذاب با بهرهجویی از صنعتهای نوین رسانهای در رقابت با دجالهای خبری یهود و آلسعود، جا ماندهاست.
شبکههای خبری بیگانه بهصورت تخصصی و موضوعی در چهارچوبی مشخص با هدفگذاری دگرگونی نگاه سیاسی و فرهنگی عمل میکنند؛ اما بخشهای خبری رسانهملی، خارج از مدار درک خطر فضای جنگ رسانهای با روند تکراری پیشین، بدون هیچ نوآوری و نویابی اقتضائات زمانه، جدول پخش برنامهها را با موفقیت پر میکنند.
در عصر سایبر، فتنهها هم دیجیتال شدهاند، از همین رو هر نظام سیاسی که خط مقدم نبرد را در جهان ذهنی افکار عمومی جامعهاش وا گذارد؛ خارج از روند عادی یک براندازی سیاسی، خیلی زود از هم فرو میپاشد.
شناخت پر ارجی که در این باره بسی بسزاست: حرکت فتنههای سایبرنتیک، بسان جابهجایی پر سرعت اطلاعتش، سریع و برقآسا است؛ بیتردید در دوره پسامدرن، فضای سایبر، اسب تراوای جنگهای فوق مدرن رسانهای شدهاست؛ حال حکومتی که در این نبرد شناختی، دروازههای مرز ذهنی مردمش را باز و بی پاسبان بگذارد؛ چندان عجیب نیست که دشمن بد سرشت و ناپاکش بر مغزهای پاک مردمش به بیبند و باری فرمان دهد.
باری در این تلاقی بزرگ ذهنی، رسانهملی پیشآهنگ مبارزه با این جنگ شناختی جهانی است و اولین و آخرین خرمشهر این سرزمین به یقین مدرسه است و دشمن نیروهایش را به این نقطه در معرکه جنگ سایبرنتیک به حرکت در آوردهاست.
فرماندهان جنگ شناختی: تا خرمشهر سقوط نکردهاست، آرایش جنگی را عوض کنید.
تاریخ انتشار: 1401/10/17
مجموعه فکرت درصدد است، مسائل روزِ حوزه اندیشه را با نگاهی جدید و در قالبهای متنوع رسانهای به تصویر بکشد.