به گزارش فکرت، حجت الاسلام روح الله شیرزاد در گفتگویی با اشاره به اینکه کتاب «حکمرانی و مطالبه‌گری (جستارهایی در موضوع امر به معروف و نهی از منکر)» تألیف حجت الاسلام و المسلمین محمود لطیفی یکی از جدیدترین آثار پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر است که در ۳۳۸ صفحه توسط انتشارات معروف منتشر شده‌است، گفت: این کتاب به بررسی مبانی مطالبه‌گری و جایگاه، نقش و تأثیر آن در حکمرانی پرداخته است و موضوع اصلی کتاب بررسی امر به معروف و نهی از منکر به مثابه ابزاری در تحقق حکمرانی مطلوب است.


وی با اشاره به تازه‌های نشر پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر افزود: کتاب «نظام واره موضوعات امر به معروف و نهی از منکر» نوشته حجت الاسلام و المسلمین روح الله شیرزاد است که حدود ۸۰۰ موضوع و مسئله پیرامون امر به معروف و نهی از منکر با رویکرد درون دینی و علوم انسانی در ساحت‌های مختلف علوم احصا و گردآوری شده‌است. در این اثر به موضوعات اساسی عینی و انضمام در جهت حل مسائل جامعه پرداخته شده‌است.


معاون پژوهش و تحقیقات پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر یادآور شد: در این کتاب به موضوعات مرتبط با امر به معروف و نهی از منکر در پنج بخش و هر کدام در چند فصل به چرایی، چیستی و چگونگی امر به معروف و نهی از منکر پرداخته شده‌است.


وی در ادامه با اشاره به چالش‌ها و دغدغه‌های پیش روی پژوهش در حوزه دینی و نشر کتب دینی گفت: توسعه و نشر کتب دینی از سوی متولیان امر کمتر مورد توجه است و این در حالی است که بازاریابی نشر، فروش و تصویرگری جلد در آثار مذهبی نقش بسیار مهمی در ترویج کتب دینی ایفا می‌کند.


شیرزاد، هزینه‌های سنگین چاپ و تهیه کاغذ را از دیگر چالش‌های پیش روی نشر کتب دینی عنوان کرد و افزود: مخاطب شناسی اثر و دسته بندی مخاطبان، شیوه‌های نو در ارائه مباحث، پرداختن به مسائل عینی در جامعه از شاخصه‌هایی است که باید در نشر کتب دینی مورد توجه قرار گیرد.


وی تصریح‌کرد: عناوین و آثاری که در حوزه دینی تألیف و چاپ می‌شوند، بسیار ارزنده و ارزشمند هستند اما رویکرد غالب پرداختن به مسائل نظری و مبنایی است، در حالی که لازم است به مباحث کاربردی و مسائل مورد نیاز جامعه پرداخته شود.


معاون پژوهش و تحقیقات پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر تأکید کرد: پژوهشگاه‌ها، پژوهشگران و نویسندگان کتب دینی باید نیازسنجی دقیقی از مخاطبان داشته‌باشند و علاوه بر طرح مباحث نظری و تئوریک در کتاب‌ها به مباحث کاربردی و حل گره‌های ذهنی مردم در مسائل فرهنگی، اعتقادی، اجتماعی و... بپردازند.


وی با بیان اینکه در حوزه کودک و نوجوان کتب دینی کمتری تألیف و نوشته شده‌است، گفت: پژوهشکده‌ها باید با نیازسنجی، مخاطب شناسی اثر، دسته بندی مخاطب و متناسب با سلیقه و ذائقه نسل جوان آثار و کتب دینی را تنظیم و منتشر کنند.

تاریخ انتشار: 1402/09/03

نظر بدهید
user
envelope.svg
pencil