ویژههای فکرت
مجموعه فکرت درصدد است، مسائل روزِ حوزه اندیشه را با نگاهی جدید و در قالبهای متنوع رسانهای به تصویر بکشد.
به گزارش فکرت، در نشست نقد مستند «برای یک زندگی معمولی» که عصر سه شنبه با مشارکت انجمن سواد رسانهای طلاب و مدرسه رسانهای مرحوم استاد فرج نژاد در سینما آوینه قم برگزار شد، حسین شمقدری با اشاره به مشکلات ساختاری و ریشهدار کشور ما در زمینه اقتصاد ابراز داشت: ترکیه از زمان حاکمیت حزب عدالت و توسعه در سال 2002 میلادی بهتدریج در مسیر پیشرفت قرار داشته و جالب اینکه با وجود آنکه کشور لائیکی بهشمار میرود، اما مردمی مسلمان، معتقد و ضداستکباری دارد.
وی افزود: اینکه من در این مستند نقاط قوت اقتصاد ترکیه و سطح رفاه در این کشور را نشان دادهام به این خاطر است که در سفرهای متعددی که به این کشور داشتهام، این پیشرفت را محسوس دیدهایم و ای کاش به مدیران و مسئولان ما بربخورد که چرا در ترکیه این مسأله رخ داده و ما دچار ضعف هستیم.
وی گفت: هدف در این مستند، نقد جدی به وجود رانت و فساد و انحصار در اقتصاد ماست که متأسفانه عمدتاً ریشه در وابستگی به نفت دارد و اینکه باید روشها و سیاستهایمان را در مسیر رشد و پیشرفت اصلاح کنیم و اتفاقاً میتوانیم در این باره از تجربه ترکیه درس بگیریم.
کارگردان مستند «انقلاب جنسی» همچنین بیان داشت: ما برای تغییر نیاز به گفتمانسازی و نقد رسانهای داریم وای کاش فضای صداوسیمای ما از این فضای تک صدایی و فشلی که در آن قرار دارد، خارج میشد و زمینه نقد و گفتوگو بهدرستی در رسانه ملی فراهم میشد.
حجت الاسلام علی قهرمانی، منتقد و پژوهشگر رسانه نیز با اشاره به اینکه استفاده از سوژه روز و موضوعات مورد توجه جامعه، همچنین سلیقه مناسب در پردازش سوژه از جمله نقاط قوت مستند «برای یک زندگی معمولی» بهشمار میرود، گفت: بنده کارگردان این اثر را در زمره نیروهای انقلابی میدانم و به همین خاطر انتظارم این است که نگاه جامعتری به مسائل داشته و در نقد مسائل از جمله چرایی و تحلیل مهاجرت برخی از ایرانیان به ترکیه و سرمایهگذاری در این کشور، در سطح بالاتری به تحلیل و تولید محتوا میپرداخت.
وی افزود: این اثر از همان آغاز، کارگردان و تیم سازنده بهشکل ناخواسته دچار آفت خودتحقیری نسبت به جامعه ایرانی میشود، حال آنکه چه در طرح مسأله و چه ارائه راه حل و نسخه درمان لازم است که نگاه جامعی داشتهباشد و به گونه عمل نکند که این ذهنیت در مخاطب شکل بگیرد که ما ایرانیان در بدبختی زندگی میکنیم.
تاریخ انتشار: 1401/12/24
مجموعه فکرت درصدد است، مسائل روزِ حوزه اندیشه را با نگاهی جدید و در قالبهای متنوع رسانهای به تصویر بکشد.