به گزارش «فکرت؛ رسانه اندیشه و آگاهی»، محمدباقر خراسانی، دبیر اجرایی مجمع عالی حکمت در نشست «بررسی وضعیت دینداری ایرانیان با موضوع راهکارهای تقویت دینداری» با اشاره به اینکه یکی از مباحث بسیار مهم و پردامنه در عرصه مسائل فرهنگی و اجتماعی ناظر به بحث دینداری افراد جامعه است، اظهار داشت: قبل از هر چیز باید توجه داشت که متولی دین چنانچه بر اهداف، برنامه‌ها و روش‌های کارآمدی تسلط نداشته‌باشد، نمی‌تواند به‌معنای واقعی کلمه در امر تبیین دین موفق باشد، ضمن آنکه به هر حال کسی که بخواهد تبیین دینی را در پیش گیرد، بایستی به ابعاد توسعه‌ای و تکاملی دین نیز عنایت داشته‌باشد.


وی افزود: یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها در رابطه با تبیین نادرست دین مربوط به انتقال نهاد دین‌گستری از مرکزیت اصلی آن یعنی حوزه‌های علمیه به سایر مراکز است، چه آنکه این مسأله باعث دور شدن دانش تخصصی از سطح نخبگانی و کارشناسی آن می‌شود، خاصه در رابطه با دین که به‌عنوان آب زلال باید آن را از سرچشمه دریافت کرد.


وی گفت: رهبر معظم انقلاب در طول ماه‌های اخیر چندین مرتبه بر اهمیت توجه به مقوله جهاد تبیین به‌عنوان فریضه‌ای فوری و قطعی تأکید کردند و ما اگر می‌خواهیم که شاهد تقویت دینداری در بین مردم باشیم باید به‌معنای واقعی کلمه به‌دنبال جهاد تبیین باشیم.


این استاد حوزه و دانشگاه همچنین بیان داشت: البته به‌رغم برخی القائات خاصه در فضای رسانه‌ای، گرایش و علاقه مردم به دین و معنویت رو به افزونی است ولی در این بین، عده‌ای با سوءاستفاده از این گرایش به‌دنبال ترویج فرقه‌ها و نحله‌های مدعی عرفان و معنویت اما انحرافی هستند.


وی افزود: به هر صورت همه ما در عرصه جهاد تبیین با رویکرد تقویت دینداری مردم و نسل جوان وظیفه مهمی برعهده داریم و باید در این راستا از همه ظرفیت‌های ممکن به‌خصوص در عرصه رسانه و فضای مجازی استفاده کنیم.

 

تاریخ انتشار: 1401/12/03

نظر بدهید
user
envelope.svg
pencil