به گزارش فکرت، دکتر فریبا علاسوند در همایش بین‌المللی بانوان مؤثر جهان که با حضور بانوان فرهیخته حوزوی و جمعی از بانوان تأثیرگذار از ۲۳ کشور جهان در تالار بیداری اسلامی جامعه الزهرا (س) برگزار شده، نکات مهمی را در حوزه تفکر و اندیشه غرب در رابطه با مسائل زن و خانواده مطرح کرد که به بخشی از مهمترین این صحبت‌ها در ادامه اشاره می‌شود.


قبل از هر چیز باید توجه داشت که اساساً منشأ اختلاف‌نظر ما با جهان غربی و اندیشه فمینیسم، بحث حقوق و فقه اسلامی نیست.


امروز از سوی رسانه‌های غربی گزاره‌ای مطرح می‌شود مبنی بر اینکه فقه اسلامی در چارچوب اندیشه شیعی، مانع پیشرفت زنان است و حال آنکه این سخن توهمی بیش نیست و منشأ اختلاف به یک بحث بزرگ‌تر برمی‌گردد که منظور در اینجا اختلافات معناشناختی است.


کاری که جریان فمینیستی با خاستگاه غربی انجام داده این است که تمام لغات و واژه‌های حقوقی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی در حوزه زنان و خانواده را به سود اندیشه فمینیستی مصادره کرده و بر این منوال، پرچم دفاع از حقوق زنان را به‌دست گرفته است. در این بین، وضعیت به‌گونه‌ای شده که چنانچه کسی بخواهد از الگوی دیگری به‌جز الگوی فمینیستی برای نجات زنان استفاده کند، به او تهمت و انگ تبعیض و ظلم به زن زده می‌شود.


همه ما زنان در این جمع، افرادی هستیم که در چارچوب احکام اسلامی زندگی کردیم و بعد از انقلاب اسلامی تحصیل کردیم، ازدواج کردیم، صاحب فرزند شدیم و با وجود نقش‌های داخلی، نقش اجتماعی سنگینی داریم؛ اما متهم می‌شویم که مدافع تبعیض علیه زنان هستیم.


اندیشه فمینیستی کلمات و واژگانی چون عدالت، برابری و انصاف را به‌نحوی مصادره کرده که دانشمندان در جهان غرب نمی‌توانند این معانی را در معنایی که غیر از فمینیست‌ها می‌خواهند، برای زنان مورد استفاده قرار دهند.


به‌عنوان مثال نقش مادری از نظر فمینیستی، نقش بیولوژیک نیست، بلکه نقش اجتماعی است و این به‌معنای من‌ها کردن زنان از حوزه تربیت مبتنی بر رحم و مدارا و دلسوزی در جهان است.


در عرصه‌های دیگر نیز وضعیتی را شاهد هستیم که باید گفت ترویج تفکر فمینیستی زمینه‌ساز رقم خوردن آینده‌ای وحشتناک برای جامعه بشری شده که این مباحث باید به‌صورت دقیق و علمی در دنیای امروز تبیین و تشریح شود.

 

تاریخ انتشار: 1401/10/16

نظر بدهید
user
envelope.svg
pencil