رسانه فکرت | سیده ناهید موسوی


هر نظام اجتماعی، برای بقا و تداوم حیات اجتماعی خود، نیازمند آن است که شناخت کاملی از ملت خویش داشته باشد و دشمن خود را نیز به خوبی بشناسد، تا در مواقع بحران‌ها با بسیج همگانی ظرفیت‌های مرمی و ملی بتواند تهدیدها را مهار و با آن مقابله کند.


برقراری وحدت و پیوند عمیق میان قشرهای مردم یکی از مؤلفه‌های انکارناپذیر جامعه است. چنان که آیه‌ی «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَميعًا » (آل عمران/ 103)، این مؤلفه‌ی مهم را به ما یادآور می‌شود. این فرمان الهی است و تا جایی که تاریخ ثبت کرده وحدت می تواند راهگشای بسیاری از مسائل باشد.


اگر مقوله وحدت ملی را کشورهای جهان اسلام، به صورت مسأله‌ای جدی دنبال کنند و مسلمانان به آثار و فواید آن پی ببرند، بی‌شک می‌توانند به بزرگ‌ترین قطب جهانی تبدیل شوند و تمام ابرقدرت‌ها را تحت فشار و سیطره خود قرار دهند.


در صورت برقراری وحدت ملی در جامعه فواید زیادی حاصل می‌شود، از جمله ایجاد همدلی و مشارکت میان قشرهای مختلف مردم و حضور در عرصه‌های گوناگون اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، جلوگیری از آسیب‌پذیری جامعه و پیروزی در برابر انواع تهاجم داخلی و خارجی، نزدیک ساختن احزاب و گروه‌های سیاسی کشور به هم برای حل مشکلات جامعه، ارتباط تنگاتنگ دولت و ملت که یکی از ارکان اساسی و مهم است که بی وجود ملت، دولت مفهوم خاصی نخواهد داشت، پس در جامعه آنچه عامل استقرار حیات و تکامل است، اتحاد است و در برابر آنچه انحطاط و عقب ماندگی از کاروان تمدن را باعث می شود، اختلاف است.


مصادیق این اصل در زندگی بشر آن چنان بدیهی و آشکار است که بی‌نیاز از بیان است؛ هیچ حرکت و تحول مثبت اجتماعی بدون اتحاد قشرهای متعدد جامعه رخ نداده است و نمی‌دهد، برای نمونه رخداد عظیم دوران‌سازی چون انقلاب اسلامی ایران بدون اتحاد ملی، ممکن نبود و امام خمینی(ره) رهبر انقلاب، همواره وحدت را رمز پیروزی اعلام می‌کرد.


بی‌شک انقلاب اسلامی از بدو پیروزی تاکنون برای ایجاد برای ایجاد امنیت و توسعه کشور اقدامات زیادی را انجام داده است؛ چه در مناطقی که بزرگان اهل سنت و چه در مناطقی که اهل تشیع حضور دارند و تاکنون هر توطئه‌ای که از سوی دشمن بوده را خنثی کردند تا بین اقوام و قومیت‌های داخل کشور ما یک وحدتی ایجاد کنند که این وحدت باعث شود در خیلی از مسیرها رشد و توسعه فراهم شود.


اما رمز اصلی مقاومت و وحدت که در طول تاریخ نه تکرار و نه فراموش خواهد شد؛ توصیه سردار حاج قاسم سلیمانی است که فرمود: «مهمترین مؤلفه در وحدت، وحدت مقابل دشمن است؛ اگر در خط مقدم مقابل دشمن دو صدا بلند شد، یکی گفت این دوست است و یکی گفت این دشمن است، همان اتفاقی که در جنگ صفین پیش آمد، به وجود خواهد آمدکه از دل آن خوارج برخاستند و معاویه به یک مرتبه تطهیرشد.» (17 دی 1396)


هدف اصلی جامعه اسلامی ترویج وحدت به اندازه‌ای است که در ذهن، فکر، عمل و رفتار تمام افراد جامعه دیده شود و همگی در برابر دشمنان بزرگ اسلام و مسلمین یکصدا باشند تا تمام نقشه‌های شوم و پلید آنان آشکار شده و به حول و قوه الهی انقلاب اسلامی به ظهور آخرین حجت خداوند متصل شود.

تاریخ انتشار: 1401/10/13

نظر بدهید
user
envelope.svg
pencil