به گزارش فکرت، سید محمدمهدی موسوی، فعال رسانه‌ای در یادداشتی به بهانه‌ی هفته بسیج نوشت:

 

«بسیجی بودن» به تفکر برآمده از تعالیم ناب ثقلین باز می گردد، به همین خاطر باید لازمه بسیجی بودن را برخورداری از اندیشه و تفکر برخاسته از آموزه های دینی دانست.

 

سخن از دینی بودن «فرهنگ بسیجی» به منزله گیر اُفتادن در تله‌ی شعارزدگی و تعارفات مرسوم نیست بلکه واقعیتی است که ریشه در یک اعتقاد راسخ دارد و آن هم این که اگر به عمق معنای نهفته در فرمان تاریخی امام روح‌الله(ره) در تاریخ ۵ آذر سال ۵۸ پی ببریم، خواهیم فهمیدکه چرا بسیج یک الگوست و راهگشا برای عبور از موانع.

 

حاکمیت ۴۵ ساله نظام جمهوری اسلامی ایران و تجربه‌ی برآمده از آن ثابت کرده که هر کجا تفکر و اندیشه بسیجی ممزوج شده با عزم و اراده جهادی، معجزه ها در این مُلک و مملکت رخ داده و این سخنی نیست که بخواهیم به گزافه و به تعارف به طرح آن بپردازیم و به راحتی از کنارش عبور کنیم!

 

بر اساس رهنمودهای امامین انقلاب، "شجره طیبه" بودن بسیج پیش از هر چیز دیگری نشأت گرفته از همان اندیشه و تفکر مبارکی است که امروز باعث پربرکت و ارزشمند شدن هر چه بیشتر فعالیت های بسیج و بسیجیان شده است.

 

در واقع بسیج یک «فرهنگ»، «گفتمان» و «تفکر» است و اینک به شدت نیازمند تبیین همین حقایق به ظاهر ساده بر اساس شرایط و اقتضائات روز جامعه اسلامی هستیم.

 

نکته حائز اهمیت دیگر آن که ریشه‌دار بودن تفکر بسیج و ارتباط مستقیم آن با مبانی و اصول اسلامی را می‌توان به عنوان اصلی‌ترین عامل ماندگاری و قوام این تفکر برشمرد؛ تفکری که در طول حیات رسمی و نشان‌دار خود در ساختار نظام جمهوری اسلامی، البته شاهد ریزش‌ها و رویش‌های بسیاری بر پیکره‌ی آن بوده ایم و با این وجود نظام و انقلاب با عصاره تفکر بسیجی و روحیه انقلابی همچنان به راه پر عزت و افتخار خود ادامه داده و می دهد.

 

واپسین نکته هم این که؛ کم نیستند کسانی که «کارت بسیج» ندارند و به تبع آن در هیچ مجموعه سازمانی بسیج قرار نمی گیرند اما به معنای واقعی کلمه «بسیجی» هستند و متدین و انقلابی، هر چند که طبعاً طیف ها و سطح ها در این خصوص متفاوت هستند اما اینان در داخل محدوده تفکر و اندیشه بسیجی محسوب می شوند و لذا نباید به خاطر تفاسیر سلیقه ای، آن ها را از جبهه انقلاب اسلامی بیرون قرار داد.

تاریخ انتشار: 1402/09/03

نظر بدهید
user
envelope.svg
pencil