به گزارش فکرت، نمایشگاه دستاوردهای علمی و پژوهشی حوزه‌های علمیه روز هفدهم دی ماه در مجتمع امام خمینی(ره) آغاز بکار کرد و قرار بود که تا بیست و دوم همین ماه ادامه داشته باشد که یک روز تمدید شد تا زنگ پایانی این نمایشگاه با عنوان" مشکات" شنبه بیست و سوم دی باشد.


در این نمایشگاه بیش از ۸۰ واحد پژوهشی و انتشاراتی حوزوی، دستاوردهای علمی و پژوهشی خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده اند.


لزوم تشکیل و تقویت زنجیره منظم تولید علم


آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه های علمیه کشور در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه ضمن تأکید بر ضرورت پیوند پژوهش‌های حوزوی با سعادت دنیا و آخرت مردم، خواستار شکل گیری و تقویت زنجیره منظم تولید علم به منظور پاسخگویی به نیازهای روز جامعه به خصوص ناظر به مباحث نوین نظام و انقلاب اسلامی شد.


وی همچنین با بیان این که تحقیقات حوزوی باید ناظر به نیازهای جهان پیرامون به ویژه انقلاب و نظام اسلامی باشد، گفت: حوزه علمیه جامع حوزه ای است که هم به تحقیقات قویم سنتی توجه کند و هم چشم گشوده ای به نیازهای معاصر داشته باشد.


باید به داشته‌های خود افتخار کنیم


عضو شورای عالی حوزه های علمیه همچنین با تأکید بر این که وضع تولید علم و تحقیق و پژوهش در حوزه‌های علمیه امیدوار کننده است، تصریح کرد: هم باید به داشته‌ها افتخار کرد و هم ناداشته‌ها را دید و قلمروها را هم شناسایی و علم و پژوهش را به سمت این قلمروها راهبری و هدایت کرد.


وی یادآور شد: نمایشگاه کتاب و دستاوردهای علمی مراکز پژوهشی حوزوی نشان دهنده ارزیابی واقع بینانه از تولیدات علمی و پژوهشی حوزه های علمیه به برکت انقلاب اسلامی است.


همچنین گفتنی است در حاشیه بازدید اساتید، شخصیت ها و چهره های حوزوی از این نمایشگاه در گفت و گو با خبرنگاران و یا در مراسم های جنبی نکاتی مطرح شد که اجمالاً به مهم ترین آن ها اشاره می شود.


مظلومیت حوزه‌های علمیه با وجود رونق علمی


آیت الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری ضمن ابراز خرسندی از رشد و رونق علمی و پژوهشی حوزه‌های علمیه در ابعاد راهبردی و کاربردی در ساحت‌های نظری و عملی گفت: حوزه‌های علمیه از نظر تولیدات علمی پر رونق اما مظلوم هستند؛ مظلومیت حوزه‌های علمیه به این جهت است که مسئولان و مدیران نظام اسلامی که باید در برنامه‌ریزی‌ها و الگوهای ایرانی اسلامی پیشرفت از مبانی حوزه استفاده کنند، نسبت به تولیدات علمی حوزه آشنایی ندارند.


وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه باید به صورت تخصصی برای مسئولان نظام در تهران برپا شود، افزود: نمایشگاه تهران باید به صورت تخصصی در موضوعات اقتصاد مقاومتی، سبک زندگی، معنویت و اخلاق، حجاب و عفاف و ... باشد.


وی همچنین با بیان اینکه این محصولات باید توزیع شده و به دست مردم برسد، تصریح کرد: شبکه‌سازی مردمی انجام شود و پیوند میان محصولات حوزه علمیه و مبلغین، محققین و اساتید حوزه برقرار شود.اساتید، مبلغین و محققین حوزه با تازه‌های تولیدات حوزه به شکل شبکه‌ای آشنا شوند و بالندگی حوزه را به پیش ببرند.


گرفتار حجاب معاصرت شده‌ایم


آیت الله ابوالقاسم علیدوست ، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز ضمن تقدیر از دست اندرکاران برگزاری نمایشگاه ابراز داشت: هیچ کاری بدون نقص و در درجه کمال نیست ولی اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم، این نمایشگاه عالی و مطلوب بود.


وی با بیان اینکه حجاب معاصرت اجازه نمی‌دهد اقدامات هم عصری‌ها دیده شود، افزود: این نمایشگاه توانسته تا میزان بسیاری با حجاب معاصرت مقابله کند. طرح‌های پژوهشی حوزه که در این نمایشگاه تشریح شده نشان‌دهنده تلاش و فعالیت حوزه در این عرصه است.


پویایی در عرصه های پژوهشی 


حجت الاسلام والمسلمین رضا برنجکار ، رئیس انجمن کلام اسلامی حوزه نیز گفت: چند سال بود که به خاطر کرونا نمایشگاه کتاب و دستاوردهای علمی مراکز پژوهشی حوزوی تعطیل بود ولی امسال با توجه به این فترت و فضای محدود مراکز زیادی به این نمایشگاه آمدند و آثار خود را عرصه کردند سطح کیفی آثار خوب است و این نشان می دهد که در امر پژوهش در حوزه پویاست و این نمایشگاه برای این است که طلاب و پژوهشگران با آثار و تولیدات جدید آشنا شوند.


وی افزود: به نظر من ضروری است که معاونت پژوهش حوزه این نمایشگاه را هر ساله برگزار کند منتها در کنار آن می شد سایر مراکز مستقر در این نمایشگاه بحث فروش آثار را هم داشتند.


تأکید بر اهمیت کتاب 


حجت الاسلام والمسلمین علی نکونام ، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز با اشاره به اهمیت کتاب در ساختن فضای فرهنگی جامعه به عنوان مهم ترین و ارزشمندترین کالای بشری گفت: آثار علما و دانشمندان بزرگ مانند سید بن طاووس، علامه حلی، خواجه نصیرالدین طوسی و … از طریق کتاب به ما رسیده است.


وی با بیان اینکه معلومات از طریق کتب به دیگر نسل‌ها منتقل شده است، افزود: از همین جهت نمی‌توان ارزش و قیمتی برای کتاب معین کرد.در کتاب ها باید نیازهای جامعه تعیین و به آن‌ها پاسخ داده شود که در این نمایشگاه در این راستا تلاش های خوبی صورت گرفته بود.


ضرورت پاسخ به انحرافات با پژوهش های قوی


حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی نیا، مدیرعامل بنیاد امامت نیز لازمه پاسخ به شبهات به خصوص در رابطه با جریان ها و اندیشه های انحرافی را بها دادن به کارهای علمی و پژوهشی دانست و گفت: تقابل با اندیشه های انحرافی تقابل فیزیکی و حذف و طرد نیست بلکه وقتی اندیشه ها بسیار ظریف می شوند دیگران به راحتی فریب می خورند، لذا باید در جریان شناسی انحراف در حوزه علمیه کار بیشتری صورت گیرد.


وی افزود: گاهی اوقات جبهه حق و باطل به وضوح قابل تشخیص نیست و وضعیت حق و باطل چنان درهم تنیده می شود که دشمن در درون جامعه دینی نفوذ می کند و با کینه توزی جبهه حق را دچار انفعال کرده و ضربه خود را به جبهه حق می زند که در قرآن به این حالت نفاق گفته شده است.


وی خاطرنشان کرد: اگر طبق فرمایش امیرالمومنین(ع) باطل از حق کاملا جدا می شد دیگر کسی به سوی باطل نمی رفت، ولی منافقین بخشی از حق و بخشی از باطل را مخلوط می کنند و برای شیطان فرصت فتنه انگیزی می دهند.


مدیرعامل بنیاد بین المللی امامت با هشدار نسبت به جریان خزنده نفاق در جوامع دینی، ابراز داشت: جریان خطرناکی وجود دارد که با تفسیرهای نادرست و جعل منابع حق، حمله خود را به هسته مرکز شیعی وارد می کند و این جریان بسیار خطرناک است؛ آنها قرآن را انکار نمی کنند و به قرآن و حدیث نیز بسیار استناد می کرده و مدعی حدیث هم می شوند اما در نهایت طرح و تفسیری ارائه می کنند که جوهره اصلی تشیع را مورد هجمه قرار می دهند.

تاریخ انتشار: 1402/10/21

نظر بدهید
user
envelope.svg
pencil