ویژههای فکرت
مجموعه فکرت درصدد است، مسائل روزِ حوزه اندیشه را با نگاهی جدید و در قالبهای متنوع رسانهای به تصویر بکشد.
رسانه فکرت/ مرضیه عاصی
ارزش دختران برای دشمنان پیامبر (ص) تقریباً هیچ بود؛ برای همین وقتی دیدند رسول خدا پسر ندارد به ایشان لقب «ابتر» دادند و او را «اجاقکور» خواندند؛ ولی قرآن، آشکارا خود آنان را بدون نسل خواند. خداوند به آخرین پیامبر خود دختری عطا کرد که سرچشمه همه خیرات برای جهانیان است. تأويل مژده خير کثير در سوره کوثر (انّا اعطيناک الکوثر) فاطمه زهرا (س) است. جمع خيراتى که روزبهروز از سرچشمه دين نبوى، بر همه انسانها و آفریدگان فرو مىريزد. برجستهترين مصداق کوثر براى نبى اکرم(ص) وجود مقدس فاطمهى زهرا (س) است. خداوند متعال در وجود ایشان، دنباله معنوى و مادى پيامبر را قرار داد. برخلاف تصور دشمنان ملامتگر، اين دخترِ بابرکت، آنچنان مايه بقاى نام و ياد و مکتب و معارف پيامبر شد که از هيچ فرزند برجسته و باعظمتى، چنين چيزى دیده نشده است. از نسل او يازده امام و خورشيد فروزان، معارف اسلامى را بر دلهاى آحاد بشر تاباندند؛ اسلام را حیاتی دوباره دادند؛ قرآن را تبيين کردند؛ تحريفها را از دامن اسلام زدودند و راه سوءاستفادهها را بستند. چه خیر کثیری بالاتر از این وجود دارد؟
امام حسين (ع) یکی از فرزندان این خیر بینهایت است. پيامبر فرمود: «اَنَا مِن حُسَينُ و حُسَين سَفينَةالنَّجاةِ وَ مِصباحُ الهُدَى». (شیخ صدوق، عیون اخبارالرضا) آن همه آثار و برکات در شخصيت و شهادت ایشان وجود دارد از سرچشمه نور کوثر میتراود. امام باقر و امام صادق (ع) دو نور فروزان دیگرند که معارف اسلامى، مرهون زحمات آنان است. کوثر درخشان پیامبر، نسل آن حضرت را در همه اعصار و امصار پراکند. امروزه هزاران خاندان معروف در همه دنياى اسلام، نمودار بقاى نسل جسمانى آن بزرگوارند؛ همچنان که هزاران مشعل هدايت در دنيا، نمودار بقاى معنوى آن مکتب و آن وجود مقدسند؛ اين کوثر، فاطمه زهراست.
در شرايط کنونی، جا دارد زن مسلمان با تأمّل در مفاهيم و ارزشهاى اسلامى و با دقت در خطوطى که در نظام اسلامى براى پيشرفت زنان و مردان پيشبينى شده است، هويت خود را بازيابد و قامت رساى استدلال را در مقابل وسوسههاى عوامل صهيونيسم و سرمايهگذارى و زراندوزى به نمايش درآورد. فاطمهی زهرا (س) قله فضائل اسلامی است. حضور ایشان که در کودکى، در بعد از هجرت پيغمبر به مدينه، در مدينه و در همهى قضاياى عمومى آن روز مخصوصاً «قضایای سیاسی» نشاندهنده نقش زن در نظام اسلامى است.
هيچ جاى دنيا زنانى مثل مادران شهدا نيستند. مادرانى که از پدرها بهتر و قويتر و آگاهانهتر در ميدان ایستادهاند. اين همان تربيت اسلامى است. اين همان دامان پاک و مطهر و نورانى فاطمهی زهرا (س) است. ما امروز نه زن «حاشیهنشین و منفعل شرقی» را میپسندیم و نه زن «برهنهی غربی» را؛ چون در صدر اسلام، زنان الگو و بینظیری داریم. اسلام زنان بسیاری را در طول تاریخ از انحطاط نجات داده است. زن در دنیای جدید در یک دو قطبی گیر کرده بود که اگر بخواهد شرافت خود را حفظ کند، باید عرصهی عمومی را ترک کند و اگربخواهد نقش اجتماعی ایفا کند، باید از عفت و طهارت خود صرف نظر کند. زن مسلمان انقلابی در ایران با الگوبرداری از حضرت فاطمه (س) ظهور کرد و این دوقطبی را شکست و نشان داد که زن برای ایفای نقش تاریخیِ خود لازم نیست ادای مردانه درآورد و از شرافت خود صرف نظر کند.
تاریخ انتشار: 1402/09/05
مجموعه فکرت درصدد است، مسائل روزِ حوزه اندیشه را با نگاهی جدید و در قالبهای متنوع رسانهای به تصویر بکشد.