اشاره: مجلس شورای اسلامی نقش ریل‌گذاری را برای کشور دارد. رفع مشکلات کشور با قانون‌گذاری انجام‌می‌شود و مجلس خبرگان رهبری نیز در انتخاب رهبر در مواقع لازم ایفای نقش می‌کند و از حفظ شرایط رهبری که در رهبر موجود باشد، مراقبت می‌کند. هر دو این مجلس جایگاه بالایی دارند و ما باید سعی کنیم که نمایندگانی که برای هر دو مجلس انتخاب می‌کنیم، به احکام اسلامی پایبند بوده و دارای انحراف عقیدتی نباشند.

 

آنچه در ادامه می‌خوانید گفت‌وگویی رسانه فکرت است با استاد محمد احمدآبادی؛ عضو شورای مرکزی بسیج اساتید کشور که به لزوم شرکت در انتخابات و شاخص‌های انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری


 *چرا باید در انتخابات مجلس خبرگان و شورای اسلامی شرکت کنیم؟


از دیدگاه مقام معظم رهبری، مجلس قوی، آن مجلسی است که بتواند مشکلات کشور را حل نماید؛ لذا ما باید تلاش نماییم نمایندگانی کارآمد، دلسوز، با تجربه و برنامه، خوش‌نام، پرتلاش، جوان‌گرا و اهتمام به امر قانون‌گذاری و نیز نظارت بر اجرای صحیح قانون داشته‌باشند. نماینده باید ساده‌لوح نباشد و از طرفی دارای نگاهِ کلان ملی به مسائل کشور داشته و در تصمیم‌گیری‌های خود مستقل به‌مانند و از نظرات کارشناسی استفاده نمایند. از منظر دیگر رعایت اخلاق و آداب اسلامی در انتخابات باید رعایت شود و در مباحث تبلیغاتی به شئون نمایندگی التزام داشته‌باشند. نماینده نباید برای تصدی جایگاه نمایندگی حریص باشد. آن‌ها باید خودشان را عرضه نمایند و اگر مردم تشخیص دادند که این علم روی دوش آن‌ها خواهد رفت. نیز نماینده باید حتماً مردمی باشد و در بین مردم حضور یابند و رعایت اخلاق تبلیغاتی را در دستور کار خود داشته‌باشند. اگر این موارد را در انتخابات رعایت کنیم، قطعاً مجلس قوی و کارآمد خواهیم داشت و به‌لحاظ همین موارد انشاءالله باید در انتخابات شرکت باشکوه داشته‌باشیم.

 

*نقش مجلس خبرگان و شورای اسلامی در کشور چیست؟


مجلس شورای اسلامی نقش ریل‌گذاری را برای کشور دارد. رفع مشکلات کشور با قانون‌گذاری انجام‌می‌شود و مجلس خبرگان رهبری نیز در انتخاب رهبر در مواقع لازم ایفای نقش می‌کند و از حفظ شرایط رهبری که در رهبر موجود باشد، مراقبت می‌کند. هر دو این مجلس جایگاه بالایی دارند و ما باید سعی کنیم که نمایندگانی که برای هر دو مجلس انتخاب می‌کنیم، به احکام اسلامی پایبند بوده و دارای انحراف عقیدتی نباشند. ما باید تقوا و تدین آن‌ها را بررسی کنیم و به این به رسم که آیا آن‌ها پایبند به نظامِ قانون اساسی هستند یا خیر؟ آیا در کارشان صداقت دارند یا خیر؟ آیا در حد امام (ره) و رهبری انقلابی هستند یا خیر؟ آیا به اُمور مستضعفین اهتمام دارند یا خیر؟ آیا روحیه مبارزه با راحت‌طلبی دارند یا خیر؟ آیا اهل مبارزه با فساد اقتصادی هستند یا خیر؟ روی‌هم‌رفته نماینده باید اهل خدمت به مردم باشد و وابستگی به شرق و غرب نداشته‌باشد و از طرفی به وحدت و انسجام ملی توجه کافی داشته‌باشد.


*برای انگیزه شرکت در انتخابات پیشرو، چند توصیه داشته‌باشید.


حضرت امام (ره) فرمودند که مجلس رأس اُمور است. مجلس هم بحث قانون‌گذاری را انجام می‌دهد و هم نظارت بر حُسن اجرا قانون را وظیفه دارد. مجلس بر عملکرد وزرا و استیضاح یا استمرار خدمت وزرا یا حتی در برکناری رئیس‌جمهور نقش اساسی را ایفا می‌کند. به همین علت‌هاست که ما باید در انتخاب نمایندگان اصلح اهتمام به خرج دهیم. نماینده‌ای که قوی و کارآمد در مدیریت اجرایی کشور باشد و از طرفی تفکر معقول و شجاعت در عمل داشته‌باشد را باید انتخاب نمود. در نظام جمهوری اسلامی، بسیاری از اُمور مستقیم یا غیرمستقیم به مردم واگذار شده‌است. از انتخاب رهبر، مردم غیرمستقیم مجلس خبرگان رهبری را انتخاب می‌کنند و آن‌ها رهبری را انتخاب می‌کنند. در انتخابات شورای اسلامی نیز مجلس دارای اختیارات بسیار زیادی در قانون اساسی دارد و به‌عنوان قوه مقننه برای رفع مشکلات کشور نقش اساسی دارد و کمک‌کار دو قوه دیگر خواهد بود. لذا ما باید در انتخاب مجلس کارآمد و قوی دقت لازم را داشته‌باشیم. مجلس ترکیبی از نمایندگان است و ما باید سعی کنیم نمایندگانی را انتخاب کنیم که به مبانی و ارزش‌های اسلام، انقلاب و اهداف نظام معتقد باشند و خودشان را خدمت‌گذار مردم بدانند.


مقام معظم رهبری فرمودند که اگر مشارکت در انتخابات ضعیف باشد، ما مجلس ضعیفی خواهیم داشت. در مجامع بین‌المللی بحث مقبولیت مردمی در همه نظام‌ها بسیار مهم است و هرچه میزان مشارکت مردمی در تصمیم‌گیری‌ها دخیل باشد، آن کشور در رتبه بالاتری به‌لحاظ مقبولیت در میان جوامع بین‌المللی قرار خواهد گرفت. مجلسی که ما می‌خواهیم تشکیل دهیم، باید مجلسی قوی باشد و هم متشکل از جوانان متخصص و متعهد باشد و هم از مجرب‌ها و سابقون. افرادی که به‌دنبال دلسرد کردن مردم هستند که در انتخابات شرکت نکنند، قطعاً این کار به ضرر کشور است؛ چرا که اگر ما به‌دنبال تغییر و تحول هستیم و در برخی جاها مشکلاتی وجود دارد، راهکار آن فقط از طریق انتخاب نمایندگان درست است. حضرت آقا بحث مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت را به‌عنوان راهبردهای اصلی انتخابات پیش‌رو تعریف کردند و ما باید به‌دنبال تحول منویات رهبری باشیم. راه حل مشکلات کشور این است که مدیران توانمندی را از کانال مجلس بتوانیم انتخاب کنیم.


در قانون اساسی ما در کشور سه قوه داریم که قوه‌قضائیه، مجریه و مقننه نام دارند. قوه مقننه به نسبت آن دو قوه دیگر، بیشترین اصولِ قانون اساسی را به خود اختصاص داده است و این بیانگر نقش ملت است و مجلس، خانه ملت در تصمیم‌گیری‌هاست و در تمام ارکان حاکمیت این مجلس است که حق نظارت و دخالت دارد و نقش نمایندگان به همین لحاظ قابل توجه است. نماینده‌ای که وارد خانه ملت یا مجلس می‌شود، باید طعم فقر را چشیده باشد تا مدافع محرومین و پابرهنه‌ها باشد.

تاریخ انتشار: 1402/10/23

نظر بدهید
user
envelope.svg
pencil