به گزارش فکرت، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالله حسن‌زاده آملی در گعده نویسندگان حوزوی که به همت مجموعه «فکرت» در مؤسسه شناخت قم برگزار شد، اظهار داشت: «پیش از برعهده گرفتن مسئولیت معاونت فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی به‌ویژه در بحث انتشار نشریات مختلف، در دهه شصت، در عرصه‌هایی چون داستان‌نویسی، فیلمنامه‌نویسی، شعر و ادبیات، نقد فیلم، کارگردانی و نقاشی نزد استادان به‌نام این رشته‌ها آموزش‌ دیده‌ام».

 

وی افزود: «این توفیق را داشتم که بین سال های 62 تا 65 از محضر استادان شاخص ادبیات و فرهنگ و هنر کشور همچون مرحوم نادر ابراهیمی، مرحوم سپانلو، مرحوم صفدر تقی‌زاده، ناصر تقوایی و... بهره‌مند شوم؛ ضمن آن‌که کارگردانی سینما را نزد مسعود کیمیایی و ناصر تقوایی در تهران آموختم و مجموعه این‌ها به من در عرصه نشریه‌داری و فعالیت فرهنگی بسیار کمک کرد».

 

وی بر لزوم شناخت درست اقتضائات کار هنری و رسانه‌ای از جمله در موضوع نشریه‌داری تأکید کرد و گفت: «برای جاافتادن کار یک نشریه لازم است که سردبیر آن مهارت و آگاهی‌های لازم را در عرصه‌های مختلف داشته باشد و این توانمندی را در کار گروهی (تیمی) نیز لحاظ کند».

 

پیشکسوت عرصه نشریات دینی و فرهنگی هم‌چنین خاطرنشان کرد: «اولین نکته آن است که مثلاً اگر می‌خواهید نشریه‌ای برای خانواده منتشر کنید، قرار است درباره چه موضوعاتی و برای چه مخاطبی مطالب را آماده و عرضه کنید. مسئله مهم در واقع آن است که پیش از هر چیز دیگری مخاطب خود را به‌خوبی بشناسید و بدانید برای چه کسی قرار است تولید محتوا داشته باشید».

 

وی ادامه داد: «از سوی دیگر به دنبال مطالب و محتواهایی باشید که در دیگر نشریات دیده نمی‌شود تا مخاطب تشنه دریافت آن‌ها باشد».

 

حسن‌زاده آملی بیان داشت: «از رموز موفقیت آن است که نیروهای تحریریه اول درک و زبان مشترکی برای فعالیت رسانه‌ای داشته باشند. دوم هم این‌که بر اساس توانمندی‌ها و علائق، تقسیم کار خوبی بین آنان صورت بگیرد».

 

وی گفت: «نکته مهم دیگری که نویسندگان باید به آن توجه کنند ناظر به بحث خودمانی نوشتن و ساده‌نویسی برای مخاطب است. توصیه بنده این است که به‌جای توجه بیش‌ از حد بر نگارش یادداشت فنی، فکرتان را آزاد کنید و از دل‌مشغولی‌ها بنویسید».

 

وی افزود: «مقام معظم رهبری چند سال پیش فرمودند: جامعه‌ای که در آن هنر و ادبیات و شعر و داستان و... وجود نداشته باشد، آن جامعه تهی است. این مسئله نشان‌دهنده اهمیت مباحث و مظاهر فرهنگ و هنر در یک جامعه است».

 

پیشکسوت عرصه نگارش و نشریات بیان داشت: «سبک شما بیانگر شیوه نوشتن شماست؛ برای مثال نثر جلال آل احمد در آثارش متفاوت از دیگر نویسندگان است».

 

وی گفت: «اگر در حوزه اندیشه و علوم انسانی قلم می‌زنید مهم این است که حرف دیگران را به‌درستی بفهمید و زود دست رد بر اندیشه و تفکر دیگران نزنید؛ بلکه در نوشتن مطالب یا خودمان پربار باشیم یا اگر چیزی را نمی‌دانیم سریع قضاوت نکرده و رد نکنیم».

 

وی در پایان افزود: «یکی از آفت‌های روزگار ما کپی‌برداری از مطالب دیگران و مقاله‌سازی و کتاب‌سازی است که متأسفانه بعضاً رواج هم دارد».

تاریخ انتشار: 1402/10/09

نظر بدهید
user
envelope.svg
pencil