ویژههای فکرت
مجموعه فکرت درصدد است، مسائل روزِ حوزه اندیشه را با نگاهی جدید و در قالبهای متنوع رسانهای به تصویر بکشد.
به گزارش فکرت، حجتالاسلام والمسلمین عبدالله حسنزاده آملی در گعده نویسندگان حوزوی که به همت مجموعه «فکرت» در مؤسسه شناخت قم برگزار شد، اظهار داشت: «پیش از برعهده گرفتن مسئولیت معاونت فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی بهویژه در بحث انتشار نشریات مختلف، در دهه شصت، در عرصههایی چون داستاننویسی، فیلمنامهنویسی، شعر و ادبیات، نقد فیلم، کارگردانی و نقاشی نزد استادان بهنام این رشتهها آموزش دیدهام».
وی افزود: «این توفیق را داشتم که بین سال های 62 تا 65 از محضر استادان شاخص ادبیات و فرهنگ و هنر کشور همچون مرحوم نادر ابراهیمی، مرحوم سپانلو، مرحوم صفدر تقیزاده، ناصر تقوایی و... بهرهمند شوم؛ ضمن آنکه کارگردانی سینما را نزد مسعود کیمیایی و ناصر تقوایی در تهران آموختم و مجموعه اینها به من در عرصه نشریهداری و فعالیت فرهنگی بسیار کمک کرد».
وی بر لزوم شناخت درست اقتضائات کار هنری و رسانهای از جمله در موضوع نشریهداری تأکید کرد و گفت: «برای جاافتادن کار یک نشریه لازم است که سردبیر آن مهارت و آگاهیهای لازم را در عرصههای مختلف داشته باشد و این توانمندی را در کار گروهی (تیمی) نیز لحاظ کند».
پیشکسوت عرصه نشریات دینی و فرهنگی همچنین خاطرنشان کرد: «اولین نکته آن است که مثلاً اگر میخواهید نشریهای برای خانواده منتشر کنید، قرار است درباره چه موضوعاتی و برای چه مخاطبی مطالب را آماده و عرضه کنید. مسئله مهم در واقع آن است که پیش از هر چیز دیگری مخاطب خود را بهخوبی بشناسید و بدانید برای چه کسی قرار است تولید محتوا داشته باشید».
وی ادامه داد: «از سوی دیگر به دنبال مطالب و محتواهایی باشید که در دیگر نشریات دیده نمیشود تا مخاطب تشنه دریافت آنها باشد».
حسنزاده آملی بیان داشت: «از رموز موفقیت آن است که نیروهای تحریریه اول درک و زبان مشترکی برای فعالیت رسانهای داشته باشند. دوم هم اینکه بر اساس توانمندیها و علائق، تقسیم کار خوبی بین آنان صورت بگیرد».
وی گفت: «نکته مهم دیگری که نویسندگان باید به آن توجه کنند ناظر به بحث خودمانی نوشتن و سادهنویسی برای مخاطب است. توصیه بنده این است که بهجای توجه بیش از حد بر نگارش یادداشت فنی، فکرتان را آزاد کنید و از دلمشغولیها بنویسید».
وی افزود: «مقام معظم رهبری چند سال پیش فرمودند: جامعهای که در آن هنر و ادبیات و شعر و داستان و... وجود نداشته باشد، آن جامعه تهی است. این مسئله نشاندهنده اهمیت مباحث و مظاهر فرهنگ و هنر در یک جامعه است».
پیشکسوت عرصه نگارش و نشریات بیان داشت: «سبک شما بیانگر شیوه نوشتن شماست؛ برای مثال نثر جلال آل احمد در آثارش متفاوت از دیگر نویسندگان است».
وی گفت: «اگر در حوزه اندیشه و علوم انسانی قلم میزنید مهم این است که حرف دیگران را بهدرستی بفهمید و زود دست رد بر اندیشه و تفکر دیگران نزنید؛ بلکه در نوشتن مطالب یا خودمان پربار باشیم یا اگر چیزی را نمیدانیم سریع قضاوت نکرده و رد نکنیم».
وی در پایان افزود: «یکی از آفتهای روزگار ما کپیبرداری از مطالب دیگران و مقالهسازی و کتابسازی است که متأسفانه بعضاً رواج هم دارد».
تاریخ انتشار: 1402/10/09
مجموعه فکرت درصدد است، مسائل روزِ حوزه اندیشه را با نگاهی جدید و در قالبهای متنوع رسانهای به تصویر بکشد.