به گزارش فکرت، محمدمهدی اسماعیلی در مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی که در تالار وحدت تهران برگزار شد، با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: عمدتا از ضعف ارتباط دانشگاه و صنعت صحبت می‌شود. این خلا را در حوزه سیاست‌گذاری فرهنگی و مسائل فرهنگی بیشتر می‌بینم، مراکز فرهنگی باید برای حل آنها اقدام کنند. 

 

وی با اشاره به چالش‌های حوزه فرهنگ، گفت: نیازمند باز اندیشی و بازنگری و متناسب‌سازی داشته‌هایمان با امکانات به‌روز هستیم. برای مثال می‌توان از هوش مصنوعی در راه حل مسائل استفاده کرد.

 

دبیر شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی با اعلام اینکه یک‌صد داور بیش از ۴ هزار پژوهش را در پنج گروه بررسی کردند، گفت: در بخش علمی با ابتکار عمل رایزنان فرهنگی، با عبور از محدودیت ها ۱۹۶ اثر از کشورهای مختلف دریافت شد.

 

قاسم زائری درباره جهت‌گیری کلی این جشنواره، توضیح داد: هدف این جشنواره اهمیت دادن به پژوهش‌های علمی در مسائل کشوری است. در پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات تلاش داریم با برگزاری همایش‌های ملی به این هدف نزدیک شویم.

 

به گفته مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌های وزارت فرهنگ در این دوره نخستین جایزه عماد افروغ در حوزه نقد و سیاست‌گذاری فرهنگی اعطا می شود.

 

وی افزود: اختتامیه جشنواره شانزدهم، قدمی برای افتتاحیه جشنواره هفدهم است.

 

دبیر علمی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی هم بیانیه شورای علمی این جشنواره را خواند.

 

سجاد صفار هرندی در بخشی از این بیانیه اعلام کرد: چنین موقعیت حساسی بار مضاعفی بر دوش اهالی فرهنگ قرار داده است تا نقش خود را در نظم نوپدید تمدنی ایفا کنند. پژوهش فرهنگی دامنه گسترده‌ای دارد از فلسفه تا پژوهش‌های هنری و معماری و شهرسازی در این گستره هستند.

 

وی با اعلام اینکه هنوز کمبودهایی در پژوهش‌های فرهنگی به چشم می‌خورد، ادامه داد: یکی از کمبودها، نبود پرسش‌گری است، که می‌تواند برای حل مشکلات عمل کند.

 

صفارهرندی با اشاره به شروع به کار این جشنواره بیان‌کرد: پس از وقفه‌ای پنج ساله توانستیم این جشنواره را برگزار کنیم، استقبال گسترده محققان در سال‌های اخیر هر چند کار همکاران را دشوار کرد اما نشان دهنده جایگاه مهم این جشنواره است.

 

به گفته دبیر علمی این جشنواره نهایتا درباره آثار هر بخش تصمیم‌گیری شد و به تصویب رسید، سیاست این بود که علاوه بر مسائل علمی، بر تعیین امتیاز و رتبه پژوهش‌ها به نسبت نیاز آنها با مسائل و مشکلات اجتماعی توجه شود.

تاریخ انتشار: 1402/10/30

نظر بدهید
user
envelope.svg
pencil