ویژههای فکرت
مجموعه فکرت درصدد است، مسائل روزِ حوزه اندیشه را با نگاهی جدید و در قالبهای متنوع رسانهای به تصویر بکشد.
به گزارش فکرت، آیت الله علیرضا اعرافی طی سخنانی در همایش ملی وحدت حوزه و دانشگاه که در سالن همایشهای مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار شد، با بیان این که تحقق وحدت حوزه و دانشگاه فراتر از کشورمان برای جهان اسلام آثار و برکات فراوانی به همراه دارد، اظهار داشت: در انقلاب اسلامی شعار وحدت حوزه و دانشگاه یک راهبرد بنیادی به شمار می رود.
وی افزود: بنابر فرمایش حضرت امام (ره) در خصوص ضرورت تحقق حوزه و دانشگاه، هرگاه این دو نهاد به یکدیگر نزدیک شده و ثمرات آن را دیده ایم ما پیشرفت کرده ایم و هرگاه این ها از هم دور شده اند با خسران و شکست مواجه بوده ایم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با بیان اینکه این راهبرد کلان باید در همهی ابعاد سیاستی در دستور کار قرار بگیرد، گفت: آنچه مهم است این که همه حوزویان و دانشگاهیان نسبت به راهبرد وحدت حوزه و دانشگاه دغدغه مند و حساس باشند.
وی با اشاره به این که در طول چهار دهه اخیر شاهد نظریههای متعددی در خصوص وحدت حوزه و دانشگاه بوده ایم، افزود: این نظریهها به دو بخش تبلیغاتی و مخالف آن تقسیم میشوند.
وی با بیان این که در تعاملات حوزه و دانشگاه دهها نمونه موفق داریم، خاطرنشان کرد: بیش از ۱۰ هزار نفر در طول این سالها و دههها از دانشگاه به سمت حوزهها آمدهاند، ضمن آن که هزاران استاد نیز از حوزهها به سمت دانشگاهها آمدهاند و به لطف الهی دروازههای تعامل میان حوزه و دانشگاه همواره گشوده بوده است.
آیت الله اعرافی بیان داشت: اگر نگاه ما به قله باشد، اگرچه در مسیر، ولی عقبماندگیهای بسیاری داریم چراکه موتورهای محرک انقلاب، نهادهای علمی مانند حوزه و دانشگاه هستند.
وی با بیان اینکه در نگاه به آرمانهای حداکثری به تعامل حوزه و دانشگاه نیاز داریم، افزود: شهدای علمی و هستهای مانند شهید فخری زاده الگوهایی هستند که در نهاد دانشگاه موضوع خدمترسانی را دنبال کردهاند.
مدیر حوزه های علمیه همچنین در ادامه با اشاره به اینکه حوزویان و دانشگاهیان باید نسبت به نسل جدید و هجمههای فکری این نسل حساس باشند، ابراز داشت: رسالت حوزه و جریانهای علمی و متدین پاسخ به این هجمهها است، ضمن آن که در عرصه مباحث بنیادین و پایه تا لایههای رویی نیازمند برداشتن گامهای جدیتر و هوشمندانهتر هستیم.
وی با بیان این که امتداد فلسفه و کلام اسلامی در شعب مختلف علوم اسلامی مستلزم توجه به کارهای تکمیلی است، افزود: امتداد فلسفه و حکمت اسلامی بدون سطحی نگری باید رقم بخورد و نگاه تمدنی حوزه به این علوم باید تحقق پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: کلیه اقدامات در انقلاب اسلامی باید پیوست بین المللی داشته باشد و وحدت حوزه و دانشگاه نیز از این قائده مجزا نیست.
مدیر حوزههای علمیه کشور در خاتمه با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ثابت کرده است، با وجود همه فشارها و جنگهای ترکیبی از آرمانهای خود دست نمیکشد، افزود: حوزه و دانشگاه نیز باید این مسیر را طی کند و در این راه ثابت قدم باقی بماند.
تاریخ انتشار: 1402/09/28
مجموعه فکرت درصدد است، مسائل روزِ حوزه اندیشه را با نگاهی جدید و در قالبهای متنوع رسانهای به تصویر بکشد.