ویژههای فکرت
مجموعه فکرت درصدد است، مسائل روزِ حوزه اندیشه را با نگاهی جدید و در قالبهای متنوع رسانهای به تصویر بکشد.
به گزارش فکرت، حجت الاسلام دکتر محمود قیومزاده، استاد تمام و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتاری به چیستی، چرایی و چگونگی فرهنگ مقاومت پرداخت که در تقدیم مخاطبان فرهیخته فکرت میشود.
جهان در این هنگامه و زمانه، شاهدِ جنایتی هولناک و ظلمی بیشمار و مضاعف علیه مردمی مظلوم و ملتی ستمدیدهاند. این جنایات و ظلمهای عجیب جلوی چشم مدعیان حقوق بشر و دفاع از آزادی و انسانیت، رخمیدهد. اسرائیل مولودی نامشروع و غدهای سرطانی است. به فرمایش امام، آنان که این پدیده شوم و ظالم را ایجاد کردند، خودشان سردمدار ظلم و ستم در جهانند و بهدروغ در زیر شعارهای حقوق بشری مخفیشدهاند. آنها قریب به هشتاد سال کشوری را اشغال و مردمانی را آواره کردند. قطعنامههایی در مجامع عمومی علیه این حرکات نیز تصویب شده و میشود؛ اما حاکمان مستکبر مجامع بینالمللی و کشورها، مانع به سرانجام رساندن آنها میشوند. در این میان و برای مقابله با چنین پدیده شومی که علیه بشریت، اعتقادات، مسلمانان، سرزمینهای اسلامی، دین و اخلاق شکل گرفت، تنها راه، مقاومت و ایستادگی است.
امام (ره)، بنیانگذار چنین فرهنگ، راه و روشی بودند و مقام معظم رهبری نیز چنین حرکت و فرهنگی را ادامهداده و پیش میبرند و فرماندهی فکری، اعتقادی و ولایی آن را بر عهده دارند. امام (ره) برای ایدهپردازی مقاومت و ایجاد فرهنگ مقاومت بسیار تلاش کردند. ما برای مقابله با ظلم و ظالم باید آماده جانفشانی و شهادت و مقاتله باشیم. اینکه ما از کشتهشدن، شهید شدن، آوارهشدن و... بترسیم، قطعاً ظالمان و مستکبران بر ما مسلط خواهند شد.
این فرهنگ مقاومت باید روزبهروز به یک فرهنگ عمومی گسترش داده شود و نیز به یک مطالبه عمومی تبدیل گردد. راه مقاومت هزینه هم دارد؛ اما هزینه آن در مقابل وادادگی و تسلیمشدن، کمتر است. همه آن چیزی که ممکن است در مقاومت از دست برود مانند کشتهشدن و آوارگی، به جایش عزت و شرافت نیز بهدست میآید. وادادگان و تسلیمشدگان تاریخ هرگز نمیتوانند سر خود را بالا بگیرند. هنگام مقاومت ممکن است هر نوع ستم و جور و جفا بر سر مقاومتکنندگان بریزد؛ اما باید به روشنگری پرداخت. باید آه و فغان و ناله مظلومیت را سر داد و بر سر ظالمان نیز فریاد کشید. ما باید هم ظلم و هم ظالم را به همه معرفی کنیم. باید مبارزه با ظلم را به یک فرهنگ عمومی تبدیل کرد. امام (ره) بر همین مبنا بودند که باید مقاومت کرد. مقاومت بهمعنای شهیدنشدن و محرومیت نداشتن نیست؛ بلکه یعنی سربلند بودن در تاریخ و آشکارکردن ظلمِ ظالمان.
درباره ارتکاب جنایات مولود نامشروع غرب آسیا و غاصبان اسرائیلی، باید به مقاومت اسلامی کمک فکری و هر کمک جانبی دیگری کرد. باید صدای مظلومیت آنان شد و در سخنرانیها و صحبتها به ابعاد این جنایت پرداخت تا از ظلم این غاصبان جلوگیری گردد. امید است با این مقاومتها، امیدبخشی و آرزو دادن به ملتهای مظلوم بیشتر شود و زمینهای برای تحقق ولایت عظما فراهم شود و شاهد ظهور حضرت ولیعصر (عج) باشیم که این خود وعده الهی است و در نهایت پیروزی از آنِ محرومان و مستضعفان و مقاومتکنندگان خواهد بود.
راهکار حل درست مسأله فلسطین را جمهوری اسلامی ایران بهویژه مقام معظم رهبری بارها گفتهاند. آن هم به کسانی که مدعی حقوق بشر و دموکراسیاند. تحقق عدالت نسبی در سایه رأی و مراجعه به آرای عمومی مردم و آزادی خواهد بود. باید به آرای عمومی و برگزاری رفراندوم توجه شود. باید این کار در فضای سالم و صادقانه برگزار شود. همه کسانی که اصل فلسطینی دارند (مسلمانان، مسیحی، یهودی و دیگران) در یک همهپرسی آزاد شرکت کنند و نوع حکومت، حاکمان و شیوه حکومت را در فلسطین تعیین کنند. مدعیان دروغین حقوق بشر و آزادی هرگز به این راهکار تن نخواهند داد. مقاومت گرچه هزینه دارد، چراغ امید را روشن نگهمیدارد و ظالم را رسوا میکند و به محاکمه اخلاق، شرافت و انسانیت میکشاند.
تاریخ انتشار: 1402/09/12
مجموعه فکرت درصدد است، مسائل روزِ حوزه اندیشه را با نگاهی جدید و در قالبهای متنوع رسانهای به تصویر بکشد.